На чинове със снимки на видни българи – творци, революционери,

...
 На чинове със снимки на видни българи – творци, революционери,
Коментари Харесай

Видни личности красят чиновете на професионалната гимназия в Генерал Тошево

 На чинове със фотоси на видни българи – създатели, революционери, владетели, персони, свързани с историята на страната ни, както и карти на България през разнообразни интервали, учат от началото на образователната година възпитаниците на Професионалната гимназия по земеделие „ Тодор Рачински ” в Генерал Тошево. Ученическите мебели за направени по поръчка на управлението на образователното заведение. С тях са обзаведени кабинетите по Български и литература, История и География.

 Идеята за неофициалната конюнктура в класните стаи е на шефа на гимназията Кристияна Георгиева, която преподава по Български език и литература. „ Мебелите са неповторими. Децата не могат да учат единствено на чинове с два стола и да бъдат подредени в редичка един след различен. Те би трябвало да учат и на групи ”, показа за Про Нюз Добрич шефът. Тя даде образец, че като преподавател по БЕЛ постоянно се е затруднявала при преподаването на възникването на Кръга „ Мисъл ” в българската литература. „ За това поръчах ликовете на Яворов, Дебелянов и като се съединят става един кръг и децата се подреждат към него и по този начин се преподава доста по-добре ”, изясни Георгиева.

 Директорът уточни, че ПГЗ „ Тодор Рачински ” е първата новаторска гимназия в България. „ Иновациите би трябвало да тръгнат и от тук. Училището е доста друго, по друг метод се преподава ”, добави тя. И описа, че огромна част от фотосите на видни българи са предоставени от гимназията, само че работата по изработването на мебелите е взаимна, дружно с компания „ Мебели КАН ”. Изключително съвременни са и кабинетите по физика, които са с италиански мебели, по химия и други, добави Георгиева.

 ПГЗ „ Тодор Рачински ” е едно от най-модерните учебни заведения в България, то е единствената професионална земеделска гимназия, която е на директно послушание на Министерството на образованието и науката, показа шефът. В образователното заведение бе осъществен главен ремонт по план на МОН по оперативна стратегия „ Региони в напредък ”. По време на ремонтните действия гимназията бе посетена от министър Красимир Вълчев, след което бяха отпуснати спомагателни средства от МОН.

 272 са учениците през актуалната образователна година в ПГЗ „ Тодор Рачински ” в Генерал Тошево. Само за две години възпитаниците на гимназията са се нараснали със 140. „ От една страна се дължи на това, че станахме новаторска гимназия и предизвикахме интереса и на родители, и на деца, и на обществеността, и то освен на Генерал Тошево. Имаме възпитаници, които са от Добрич и пътуват всеки ден ”, показа Кристияна Георгиева. Тя изясни, че различен фактор е, че план-приемът на гимназията постоянно е съгласуван с точната нужда от фрагменти на пазара на труда. Като друга причина за увеличаващия се интерес към образователното заведение шефът уточни разкритите езикови паралелки с проучване на британски и френски език. Учебното заведение, съгласно нея, е привлекателно и поради призовите места, които негови ученици печелят от национални надпревари и олимпиади. „ Учениците ни се усилват може би и за това, че Генерал Тошево е едно прелестно градче в сърцето на равна Добруджа. Област Добрич има потребност от такива учебни заведения ”, добави Кристияна Георгиева.

Инфо: www.pronewsdobrich.bg

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР